top of page

Balkan: Feit en Fabel

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2023

Mijn missie: ik wil betrouwbare en genuanceerde informatie met geïnteresseerde mensen delen. Ik wil op deze manier bijdragen aan een completer beeld van de bevolking van de Balkan regio. Ik faciliteer intrinsiek nieuwsgierige mensen, en draag zo hopelijk bij aan een reis naar deze regio, zodat reizigers met eigen ogen kunnen zien en ervaren hoe deze minder bekende landen bij uitstek geschikt zijn om je horizon te verbreden.

Hierbij een aantal feiten en fabels, om je alvast op weg te helpen :)

Fabel: In Oost-Europa is het altijd koud.
Feit: In de Balkan regio heerst een landklimaat, dit betekent een aangename lente en herfst en een warme zomer.
Fabel: De Balkan is onveilig.
Feit: Zonder de verschillen met Nederland niet te erkennen, kan ik zeggen dat de Balkan een veilig reisgebied is. Weinig criminaliteit en met wat inside-info zorgeloos te ontdekken.

Fabel: De Balkan is onderontwikkeld.
Feit: Over de gehele breedte genomen zit daar waarheid in. Maar ondanks grotere economische en politieke uitdagingen dan we in Nederland gewend zijn, komt het jou als reiziger aan niks te kort; je moet alleen wat beter zoeken (laten we dat samen doen).

Fabel: Het nieuws over de regio is een afspiegeling van de realiteit.
Feit: Absoluut een gemiste kans voor de pers in Nederland. Er wordt eenzijdig en ongenuanceerd verslag gedaan met grote generalisaties. Ik laat je graag met eigen ogen zien hoe mooi de regio is en hoeveel positieve mensen er wonen die hard werken om een mooi leven op te bouwen.

Fabel: volgens Balkan Travel Support is er geen vuiltje aan de lucht in de Balkan regio.
Feit: Dat is uiteraard niet waar. Je zult met eigen ogen zien dat er armoede is, en dat er nog grote uitdagingen liggen op economisch, politiek en ecologisch vlak. Ik breng je echter graag in contact met mensen die zich hier niet door uit het veld laten slaan. Ze pakken de handschoen op om op een constructieve manier hun bijdrage te leveren aan vooruitgang!
55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page